The official Novation forum

Audio jitters

As the Novation community has developed over the years, it has naturally found the bulk of it's voice on Social Media. To ensure we can be there to discuss and support you as best we can, we’ve decided to close the forum.

The conversation isn’t over, though. We’re waiting for you; come say hi.

Also, be sure to check out some of our friends.

As ever, thank you for your support.

Thanks for reading, The Novation Team

If you're having a technical difficulty, get in touch via http://bit.ly/NovationSupport and our technicians will get back to you as soon as they can!

4 posts / 0 new
Last post
ao
Offline
Last seen: 2 years 10 months ago
Joined: 02/13/2015 - 20:43
Audio jitters

I'm trying to use the Launch Control w/ Live 8, and when I turn any knob, I get a CPU spike (5-10% up) and often an audio jitter.  This happens both directly connected or via a usb hub.  Never had this happen w/ other midi controllers.  The firmware is the latest.

Any suggestions / comments greatly appreciated!  As is, I can't really use it if it causes jitters since it's for live use (just to control sends).

Thanks!

skijumptoes
Offline
Last seen: 1 year 11 months ago
Joined: 03/26/2013 - 13:22

Does it happen if you raise your audio buffer in ableton?  

ao
Offline
Last seen: 2 years 10 months ago
Joined: 02/13/2015 - 20:43

Good idea, will try that if it happens again . . . hooked everything up to do some more testing and it's working fine now.

BenFocusrite
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Joined: 05/03/2013 - 16:59

Hi ao,

There is a firmware update for Launch Control that may also help.

http://uk.novationmusic.com/support/product-downloads?product=Launch+Con...