The official Novation forum

launch control led behaviour

As the Novation community has developed over the years, it has naturally found the bulk of it's voice on Social Media. To ensure we can be there to discuss and support you as best we can, we’ve decided to close the forum.

The conversation isn’t over, though. We’re waiting for you; come say hi.

Also, be sure to check out some of our friends.

As ever, thank you for your support.

Thanks for reading, The Novation Team

If you're having a technical difficulty, get in touch via http://bit.ly/NovationSupport and our technicians will get back to you as soon as they can!

4 posts / 0 new
Last post
fluxia
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Joined: 03/28/2015 - 11:23
launch control led behaviour

Hello, I have recently purchased launch control. I have noticed that in user mode the pads (set to toggle) do not remain lit when pressed. Is there anyway to change the leds behaviour so that when I press a pad its led remains lit until I press it again?

Thank you! :)

siktiu
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Joined: 09/05/2015 - 05:19

same question here. thank you if anyone can help.

nick robinson
Offline
Last seen: 1 year 11 months ago
Joined: 05/22/2015 - 20:42

I'm amazed that the pad LEDs are not available under user mode - this needs fixing ASAP please

Romain WELKER
Offline
Last seen: 1 year 11 months ago
Joined: 12/26/2015 - 00:17

I think you should try to create a MIDI track in your DAW, and choose the Launch Control XL as the input and output of that track, then enable input echo. If it works as I expect, you should be able to choose the pads' colour depending on note velocity, exactly as a Launchpad does.