Having trouble setting up the Launchpad S with Ableton Live 8 launchpad edition

As the Novation community has developed over the years, it has naturally found the bulk of it's voice on Social Media. To ensure we can be there to discuss and support you as best we can, we’ve decided to close the forum.

The conversation isn’t over, though. We’re waiting for you; come say hi.

Also, be sure to check out some of our friends.

As ever, thank you for your support.

Thanks for reading, The Novation Team

If you're having a technical difficulty, get in touch via http://bit.ly/NovationSupport and our technicians will get back to you as soon as they can!

10 posts / 0 new
Last post
GavHerb
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Joined: 08/07/2013 - 16:25
Having trouble setting up the Launchpad S with Ableton Live 8 launchpad edition

So I'm following the instructions, and just when I get to the preferences

I'm having trouble. The instructions say I need to select the port that the

Launchpad S is connected too in the input and output. I am able to select

the control surface as launchpad, but there is no option for me to select

for the 'input' and 'output'....Anybody know of this problem? Any help is

greatly appreciated! I have attatched a screenshot to help!

Gav

BenFocusrite
Offline
Last seen: 1 year 8 months ago
Joined: 05/03/2013 - 16:59

Hi GavHerb,

Please call me on 01494 462246 to get this up and running.

We are here until 6pm, or back in at 9:30 in the morning.

elias.bremstaller
Offline
Last seen: 3 years 8 months ago
Joined: 09/04/2013 - 19:13

Hey there,

Amm...I've got the same problem.

Is anybody able to help me?

I'm really confused and I don't know how to fix this problem..

mikenovation
Offline
Last seen: 2 years 6 months ago
Joined: 04/04/2013 - 17:10

Hi, make sure you update live to the latest version of 8. Also Try different ports, if you are connected to a USB hub please conntect your unit directly to your computer.

Try launching live but run as Admin (right click icon). Please contact Novation support  @ http://us.novationmusic.com/node/2285 if still having issues. 

 

mtillman14
Offline
Last seen: 3 years 5 months ago
Joined: 12/16/2013 - 02:52

I am having this same problem! What can I do to fix this?? As far as I can tell, my Launchpad is useless unless I can get this problem solved!

LurkingPBP
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Joined: 08/23/2014 - 03:14

Hi, I have Ableton live 9 and i have this exact same problem. Using a novation launchpad s with the latest drivers and im on Windows 8. please help, i love my launchpad.

LurkingPBP
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Joined: 08/23/2014 - 03:14

bump

skijumptoes
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Joined: 03/26/2013 - 13:22

You plugging your launchpad in before ableton starts? It won't detect it if you don't.

Also, does it show up as a midi device in windows? 

LurkingPBP
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Joined: 08/23/2014 - 03:14

i am plugging it in before ableton starts. and no it does not show up as a midi device in windows. 

Kangalioo
Offline
Last seen: 2 years 1 month ago
Joined: 04/04/2015 - 11:43

I've got exactly the same problem, with Ableton Live 9 Lite too, i try everything! Please answer!